Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Jury-B cursus

woensdag 6 november 2024

 
Tijd
start om 20:00 uur
Inschrijfperiode
dinsdag 1 oktober 2024 t/m maandag 4 november 2024
Locatie
Sociëteit RV Rijnland
 

Ook dit jaar deden en doen we weer met veel Rijnlanders mee aan allerlei soorten roeiwedstrijden: kleine en grote landelijke wedstrijden, korte of langere afstanden, en ook internationale wedstrijden zoals onlangs de FISA Masters. En altijd zijn daar meer of minder juryleden voor nodig, die voor ons de wedstrijden soepel laten verlopen. Zonder jury geen wedstrijden! Omdat wij als Rijnland een grote afnemer zijn van deze wedstrijden, is het niet meer dan logisch (en vanuit de KNRB krijgen we hier ook serieus vragen over) dat we onze bijdrage hieraan leveren. Op dit moment hebben we eigenlijk maar een klein aantal juryleden, waaronder Els Lindeboom (zie voor een inkijkje in haar werk de blogs op de website). We willen daar graag verandering in brengen door met een groep Rijnlanders aan de slag te gaan en ons een aantal beginselen van het jureren bij te brengen. Het gaat dan om allerlei jurytaken, zoals het meehelpen bij controles van boten, uitvoeren van verschillende taken bij de start en finish, achter races aanvaren, etc. Iedereen kan dit, het is altijd mogelijk om taken wel of niet te doen, afhankelijk van je voorkeuren. En je doet het niet alleen, jureren is met een team aan de slag gaan waar meer ervaren juryleden de leiding hebben.

We willen dit op de volgende manier gaan doen:

  • we organiseren twee bijeenkomsten op Rijnland op woensdag 23 oktober en 6 november om 20.00 uur, waarin Els alle relevante onderdelen van het Reglement voor Roeiwedstrijden met ons bespreekt
  • vervolgens is er een kleine toets om te checken of we alle relevante onderdelen kennen
  • en dan kunnen we al aan de slag!

We kunnen dan onder begeleiding van een ervaren jury ervaring opdoen. Tijdens een aantal wedstrijden is het dan de bedoeling dat je zoveel mogelijk verschillende functies ziet en daarbij een aantal opdrachten uitvoert. Met het afronden van deze opdrachten krijg je de volledige Jury B licentie. En dan is het uiteraard de bedoeling om gedurende het jaar bij een aantal wedstrijden te helpen. Hoevaak je dat doet, is aan jezelf. Het streven is om vanuit de verschillende ploegen minimaal 1 persoon te interesseren om hieraan mee te doen. 

Els Lindeboom, Sylvia van Geffen, Willeke van der Weide

 

 

Inschrijven
 

Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
 071-5610314
 NL07 INGB 0000 7056 66
 siraterceS.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 14 november 2023